18 april 2012

Saker man inte berättar

Ingen har minsta lilla problem att berätta för andra att de till exempel har ont i huvudet eller i ryggen. Det är hur lätt som helst att säga att man har ont i halsen eller har problem med ett knä. Sen finns det andra saker som man inte gärna berättar om för andra. Nu tänker jag skriva lite om en sådan sak som man inte gärna berättar om för andra.

Under det senaste året har jag haft en del problem med trängningar och på sista tiden har det blivit värre. Det har hänt mig flera gånger att jag bara med nöd och näppe har hunnit på toaletten. För drygt en månad sedan bestämde jag mig för att jag skulle söka hjälp för det här. Veckan innan påsk träffade jag en läkare och tog upp mina problem med honom.

Det jag egentligen ville var att han skulle skriva en remiss till en specialist men han tyckte att jag kunde prova en medicin som brukar ha god effekt på överaktiv blåsa. Först förra veckan var och hämtade ut medicinen. På onsdag eftermiddag tog jag den första kapseln. Redan dagen efter märkte jag av effekten. Mina jobbiga trängningar var med ens som bortblåsta.

Att den medicin jag fick skulle fungera så bra och så fort hade jag inte väntat mig. Ibland kan man få verkligen få positiva överraskningar. Att jag skriver om det här beror på att jag började fundera på varför den här typen av problem är ”pinsamma”. Det finns faktiskt ingen anledning till att de skulle vara det.

Eller vad tycker du?

12 kommentarer:

  1. Jag tycker precis som du, det borde inte var skämigt att prata om. Jag har samma problem och den senaste veckan har det förvärrats. Den, 3 maj ska jag till läkaren då ska jag ta upp detta och medicinen. Trodde inte det fanns tabletter för det. Tänk vad bra det var att du skrev om detta idag.

    tack tack tack
    Kram kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken tur att jag skrev om det här nu. Hoppas du kan få lika bra hjälp som jag fick!
      Kram

      Radera
  2. Samma här! Fast jag fortfarande har inte tat tag i problemet...MEN NU SKA JAG DET! Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så bra om mitt inlägg får dig att ta tag i ditt problem. Då har det gjort någon nytta! :-)

      Radera
  3. Det här är ett vanligt MS problem som det kanske inte skrivs om så ofta kan jag tycka. Jättebra att du skriver om det och tycker det är underbart att det finns så många bra mediciner för det. Så skönt att du känner dig bättre så snabbt.Glad jag blir:)
    Kramar om dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ett vanligt symptom vid MS med man kan få dem även utan att ha MS. Många lider nog i det tysta och tror att det inte går att få hjälp. Det finns faktiktiskt fler alternativ om den medicin jag fått inte hjälper.
      Kram

      Radera
  4. Vad roligt att du tyckte om mina byxor och visst är det så att man blir glad av dom:).
    Det är ju lite synd att du bor så långt bort...jag njuter ihop med dig och skickar dig lite värme. Jag får nog ta ett litet kort på alla mina fina blommor i gräsmattan och skicka till dig. Kärlek och värme<3
    Kramar till dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle gärna vilja ha byxor i den färgen själv men än har jag inte fått tag på några...

      Du verkar vara en helt underbar person så jag tycker också det är synd att du bor långt bort. Tack för att du njuter av det fina även för mig :-))
      Kramar

      Radera
  5. Finns nog mycket kroppsliga problem som man inte vågar prata om. Bra att du vågade och tog tag i det, för det är inte pinsamt och det är fler än man tror som har problem. Ha en fortsat bra dag

    /Livet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du tittade in på min blogg Livet :-) Jag vet att olika inkontinensproblem är vanliga bland kvinnor men det är få som pratar om det och många söker inte ens hjälp. När man har fått barn är det vanlig att man får ansträngningsinkontinens och då tänker man ofta att det är en eget fel. Att det bara beror på att man inte gjort tillräckligt mycket knipövningar. Så är inte alltid fallet...

      Radera
  6. Jag har också dessa problem fast jag använder mig av kentera plåster som inte ger så mycket muntorrhet som många andra av dessa preparat.

    När träningarna kommer igen blir det en påminnelse att jag har glömt byta plåstret som skulle gjort ett för ett par dagar sedan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att det finns plåster hade jag ingen aning om. Jag inte märkt av någon muntorrhet eller någon annan biverkning så jag är nöjd med det jag fått!

      Radera